basicdesign header
Home - Contact - Offerte
Lees ook onze algemene voorwaarden
promo
Digitaal drukken
Kleine oplages: geen probleem.
Digitaal drukken kan nu ook bij Basicdesign: gelegenheidsdrukwerk, naamkaartjes, flyers, affiches in kleur op het papier dat u wenst.
Snelle service en perfecte afwerking.
Wij zorgen ervoor dat u voor elke opdracht de meest kwalitatieve en prijsgunstige oplossing vindt voor al uw drukwerk. Van kleine (digitaal) tot grote oplages (offset), van naamkaartje tot grootformaat.
> Digitaal drukwerk: bereken zelf de prijs
Bekijk ons uitgebreid gamma standaard drukwerk
Vergelijk onze prijzen
Naast digitaal drukwerk leveren wij hoogkwalitatief full-color offset drukwerk op uitstekend papier.
Zo kunnen we snel goed en goedkoop drukwerk leveren, niet alleen promotioneel drukwerk (affiches, flyers, ticketten) maar ook alle drukwerk voor uw kantoor (folders, briefhoofden, bloknotes, presentatiemappen).
Kijk en vergelijk...
Kalender
Voor het 3-dagen en 5-dagen offset drukwerk zijn de aanleverdagen dinsdag en vrijdagen.
Bestanden dinsdagmiddag 12 uur binnen, drukwerk vrijdagmiddag 16 uur klaar (3 dagen) of woensdagmiddag 16 uur (5 dagen) .
Bestanden vrijdagmiddag 12 uur binnen, drukwerk woensdagmiddag 16 uur klaar (3 dagen) of vrijdagmiddag 16 uur (5 dagen) .
Voor digitaal drukwerk is er een levertermijn van 2 werkdagen.
Raadpleeg onze kalender.
Kalender...
Belangrijke informatie
Hoe bestanden aanleveren
Graag werken wij met print-pdf files met de juiste afmetingen en alle lettertypes gevectoriseerd...
Vermijd extra kosten aan 50 euro per uur en lever je bestanden correct aan.
Lees hier hoe...
Doorsturen bestanden via ftp
Lees hier hoe je makkelijk kan ftp-en.
Bestanden opladen
Je kan ook je bestelling rechtstreeks opladen vanuit je browser naar onze server..
Terminologie
Als het netto formaat begint af te lopen, hopelijk is het CMYK is en geen RGB.
Termen...
Hoe bestanden aanleveren
Volledige gegevens vermelden: naam, firmanaam, adres, btw-nummer, tel, emailadres).
Vermeld heel duidelijk de oplage, het formaat, de papiersoort, de kleuren en de prijs. Zonder facturatiegegevens kan je drukwerk niet in productie gegeven worden.
Digitale bestanden belichtingsklaar & correctievrij aanleveren.
Het aanpassen van digitale bestanden kost tijd en geld: € 50,00/uur, met een minimum van € 12,50 euro.
> Bestanden opladen
> Bestanden doorsturen via ftp
Exacte formaten: nettoformaat plus 2x2 mm

U moet uw digitaal bestand aan alle kanten exact 2 mm groter maken dan het netto formaat.
Deze 2 mm worden er na het drukken afgesneden. Zo worden witte randen vermeden. Bestanden zonder exact 2 mm afloop moeten aangepast worden, we rekenen daarvoor 12,50 euro aan.
Om dus het brutoformaat te berekenen neem je het afgewerkte formaat (vb 210mm x 297mm voor een A4) en tel je er 2+2=4 mm bij (dus 214 mm x 301 mm voor een A4).
Opgelet: Blijf met de tekst altijd minimum 4 mm van de kanten om te vermijden dat stukken tekst worden weggesneden. Vergeet niet dat 2 mm aan alle kanten worden afgesneden. Als je dus 4 mm van de rand van het brutoformaat blijft schiet daar maar 2 mm van over na het snijden.

Full Color

Alle beelden, illustraties en gebruikte kleuren moeten in CMYK zijn, niet in RGB.
Dat is heel belangrijk voor eps of tif-beelden die je importeert in Quark of Indesign (dus zeker geen PICTs of GIFs importeren, dat is vragen om problemen).

Vectoriseer lettertypes

Contouriseer, vorm ze om naar curven of vectoriseer alle lettertypes. De letters op zich verdwijnen dan, en enkel de curves waaruit die letters bestonden blijven over.
Daardoor vermijdt je problemen die kunnen ontstaan met lettertypes met dezelfde namen en ontbrekende eurotekens en andere aberaties die het drukwerk volledig onleesbaar kunnen maken.
Gevectoriseerde lettertypes zien er soms wat minder mooi uit op het scherm en in een PDF-file, maar eenmaal gedrukt is er geen verschil meer te zien.

Als je in Photoshop werkt zorg er dan voor dat alle lagen zijn platgeslagen tot er maar een laag overblijft. Door dit flattenen worden de gebruikte lettertypes gerasterd. Dit flattenen of platslagen doe je nadat je ervoor gezorgd het dat de resolutie correct is. Het veranderen van de beeldgrootte of resolutie na het flattenen kan kwaliteitsverlies tot gevolg hebben.
Photoshop bestanden lever je het best aan door ze te bewaren als jpg in de allerhoogste kwaliteit, en natuurlijk op het correct formaat en in CMYK.

Het juiste bestandsformaat

Als je werkt met opmaakprogramma (Quark, Indesign) of tekenprogramma (Illustrator, Freehand, Coreldraw) bezorg je ons een print PDF-file met gevectoriseerde lettertypes. Distileer je bestanden als het niet anders kan tot een PDF. Als je echt problemen hiermee zou hebben, contateer ons dan: info@basicdesign.be.
Als je werkt met een beeldverwerkingsprogramma hebben we het liefst een CMYK JPG, desnoods Tiff of Photoshop document.

Resolutie

Voor beelden geplaatst in een opmaak- of tekenpakket. Bij voorkeur 300 dpi op ware grootte, met een absoluut minimun van 150 dpi (dus zeker opletten met prentjes die je download van het internet). Voor bestanden aangeleverd in bitmapformaat (Photoshop, TIFF, JPG): hier is het minimum 300 DPI. Ook de lettertypes en lijntekeningen zijn niet meer gevectoriseerd, die bestaan nog enkel uit pixels of aparte puntjes. Hoe lager de resolutie hoe beter die die puntjes zal zien, en vooral in kleine teksten is dat heel erg storend. Voor affiches (A3 en groter) is 300 dpi voldoende, je bekijkt dit dingen toch niet met je neus erop. Hoe groter de affiche, hoe lager de resolutie mag worden want je bekijkt die affiches toch altijd van veel verder. Voor 2vierkantemeter affiches is een resolutie van 100 dpi dan ook voldoende. Bedenk dat hoe hoger de resolutie, hoe groter het bestand wordt. Voor flyers en zeker naamkaartjes, waar tekst of lijnwerk opstaat, kan de resolute eigenlijk niet groot genoeg zijn. 1200 dpi zou hier ideaal zijn, maar let ook op de grootte van het bestand natuurlijk. 600 dpi geeft een goed resultaat en is meestal voldoende. Vergeet niet dat alle beelden in CMYK moeten staan.

Recto en verso hetzelfde

We drukken de bestanden die we aangeleverd krijgen. Als we voor een opdracht hetzelfde bestand moeten gebruiken voor de voor- en achterkant (recto en verso) moet dat uitdrukkelijk vermeld worden.

Spring eens binnen

Twijfel je eraan of je alles op de goede manier gedaan hebt? Spring eens binnen bij Basicdesign, Hundelgemsesteenweg 51 , 9050 Gent (Ledeberg), of bel eens 09/ 223 73 97.
We adviseren je gratis hoe je alles in orde kan brengen.